Ungdom mot EU’s sommerleir

13582034_10154300841697905_4366198911589445714_oUnge aktive repræsenterede Folkebevægelsen ved norsk sommerlejr

Folkebevægelsen mod EU var stærkt repræsenteret ved Ungdom mot EU’s årlige sommerlejr i juli. Her var vi sammen med over 70 unge mennesker samlet i Vallset mellem Oslo og Lillehammer til fem fulde dage med politik og socialt samvær.

Ungdom mot EU er ungdomsorganisation til Folkebevægelsens norske søster-bevægelse Nei till EU. Ungdom mot EU er en stærk ungdomsorganisation der rummer over 1250 medlemmer fra hele det politiske spektrum, og har som målsætning at nå 1400 inden udgangen af 2016. Årligt afholdes en sommerlejr hvor nordiske venner inviteres, herunder Folkebevægelsen mod EU hvor bl.a. Rina Ronja Kari tidligere har været gæst.

I år var vi hele tre danske medlemmer afsted. Her stod vi også for et oplæg i det tætpakkede officielle program om den danske situation efter Brexit. Derudover havde vi sørget for en quiz for vore norske venner om danske EU-forhold, som vakte overraskelse og lettede suk over Norge ikke er en del af EU. Blandt andre oplægsholdere var bl.a. Katrine Kleveland forkvinde for Nei til EU og Trygve S. Vedum partileder for Senterpartiet og Stortingsmedlem. Derudover var en lang række af forskellige partier, ungdomsorganisationer, fagforbund og interesseorganisationer repræsenteret med alt fra oplæg om alternativer til EU, TTIP/TISA/CETA, politiske brandtaler, workshop og socialt samvær.

 

Ungdom mot EU afholder allerede konference igen i starten af oktober hvor jeg også vil være deltagende og holde oplæg. Hovedtemaet for konferencen er: EU og velfærd.

Læs mere om Ungdom mot EU her