Storbritannien løber en langt større økonomisk risiko ved at blive i EU

Over 80 milliarder pund af de britiske skatteydernes penge er i fare pga. EU’s aggressive højrisikolån, dårlige beslutninger og overforbrug i Bruxelles.

En ny uafhængig forskningsrapport, udarbejdet af den anerkendte bankekspert Bob Lyddon, viser at det sande omfang af Storbritanniens potentielle eksponering for Den Europæiske Investeringsbank (EIB), Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Europæiske Finansielle Stabiliseringsmekanisme EFSM er over 80 milliarder pund af skatteborgernes penge. En sum der kan vise sig at være meget højere hvis krisen i Eurozonen fortsætter, og dermed være meget mere fatal for det britiske folk.

Storbritannien har enorme finansielle forpligtelser som EU-medlemsland. Forpligtelser der også kunne oversættes til; økonomiske opkrævninger langt større end kæmpe milliardbeløb Storbritannien betaler i EU medlemskontingent. Disse opkrævninger er skabt gennem forskellige fonde, og faciliteret af EU gennem aktiebesiddelser i Den Europæiske Investeringsbank og Den Europæiske Centralbank. Hvert af disse organer beskæftiger sig med finansielle transaktioner i en stor skala, hvor medlemslandene står som garanter for de lånte beløb. De største modtagere af midler i Eurozonen er de såkaldte PIGS-lande (Portugal, Italien, Grækenland og Spanien) samt Irland.

Storbritannien vil som en af de største og mest kreditværdige medlemslande i EU forventes at være en af de garanter der er mest i stand til at hoste op med ekstra penge, hvis, eller rettere sagt når disse bliver forlangt. Det vil sige forlangt af et såkaldt kvalificeret flertal blandt medlemslandene uden Storbritannien har ret til at nægte. Sådanne opkrævninger kan i høj grad forventes, da krisen i eurozonen ikke ser ud til at få en ende.

Forlader Storbritanniens EU d. 23. juni vil det aflaste de britiske skatteydere betydeligt da de ovennævnte risici og forpligtelser vil blive afskaffet. Derfor fastslår den uafhængigt udarbejdede rapport at Storbritannien bør forlade EU da de kæmpe EIB-lån vil give bagslag for den britiske økonomi. Analysen viser også, at som aktionær i Den Europæiske Centralbank, vil Bank of England potentielt være ansvarlig for handlinger foretaget af ECB-guvernør Mario Draghi, der har lovet at bruge enorme summer af penge til at ”fikse” EU’s store økonomiske problemer. Selvom ECB kun råder over mindre summer af kapital så har Draghi lovet at indskyde en finansiel “saltvandsindsprøjtning” for at løse de kæmpemæssige problemer i eurozonen. Lyddon advarer i sin rapport om, at Bank of England vil blive brugt som en garant for ECB, hvilket betyder de skal bidrage med langt flere midler for at Draghi kan holde sine løfter.

Dette beløb er ikke blot væksthæmmede for Storbritannien, landet vil også kunne blive tvunget til at indskyde kæmpe summer for at kompensere for et eventuelt underskud i det europæiske budget. Dette i høj grad grundet den kriseramte tilstand af økonomien i Eurozonen. Endvidere tillader EU-regler ikke at der er et budgetunderskud. Hvis det forekommer, skal det dækkes af bidrag fra de øvrige medlemslande.

Et Brexit vil være et lille gamble om skat og told – sammenlignet med et EU-medlemskab der udgør langt større risici for de britiske skatteydere. Derfor konkluderer rapporten at det vil være den klart sikreste løsning at forlade sit EU-medlemsskab som hvert år koster Storbritannien milliarder af pund der vil kunne blive brugt . Alle de milliarder som Storbritannien hvert år betaler til et EU-budget der ikke er blevet afskrevet i over 20 år, vil uden for EU kunne blive brugt til at forbedre britiske forhold og være styrke den britiske økonomi.

Læs hele rapporten her