Skræmmende antidemokratiske tendenser i Folketinget

Det danske eurofile establishment ønsker at fratage folkets grundlæggende ret til en folkeafstemning.

“Vi foreslår, at de syv partier i Folketinget, der ønsker fortsat dansk medlemskab af EU, én gang for alle slår fast, at der ikke bliver nogen dansk afstemning om vores EU-medlemskab (…)Hvis der er usikkerhed om vores fortsatte medlemskab af EU, så risikerer vi, at job bliver skabt andre steder, at virksomheder placerer deres aktiviteter i lande syd for os .” – Sagde Morten Østergaard til DR.

De tre veletablerede Folketingspartier, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Alternativet, ønsker at politkere på Christiansborg skal gå sammen om en studehandel der skal gøre det umuligt at få en demokratisk folkeafstemning om Danmarks EU-medlemskab. Partierne er samtidig også blandt de mest eurofile i det danske folketing.

Deres forslag går på, at alle EU-positive partier i det danske folketing, som i øjeblikket er syv ud af ni partier, bør indgå en bindende aftale, der går udenom sin egen befolkningen. Aftalen skal lyde på at uanset hvem der er ved magten nu og i fremtiden – vil der ikke være demokratisk folkeafstemning for det danske folk om vores EU-medlemskab. Partierne synes særligt desperate efter Brexit, hvor euroskepsisen vokser over hele Europa, herunder i Danmark, hvor det politiske establishment helt synes at have mistet enhver kontakt med deres arbejdsgivere, det danske folk. Denne gang ved at forsøge at blokere enhver mulighed for det danske folk til nogensinde få deres indflydelse på deres lands medlemskab af EU. Det kan særligt undre at et parti som Alternativet, der gik til valg på at ville ændre og demokratisere den politiske kultur, bl.a. med forslaget om at 50.000 folkelige underskrifter kunne give retten til et folketingsspørgsmål, nu er vendt på en tallerken og løber EU og dermed antidemokraternes ærinde.

Danmark havde en folkeafstemning om at komme ind i EF i 1972. Det betyder, at kun personer født før 1955 har haft mulighed for at stemme om dette spørgsmål. Jeg mener det er på høje tid den danske befolkning får lov til at stemme om sit EU-medlemskab.

Dette indlæg kan findes oversat på bloggernetværket Calgacus